Restauracja-Menu

Zestaw bankietowy nr 1 – cena za osobę – 65 zł

1. Zupa

  • Rosół z makaronem

2. Danie zasadnicze do wyboru :

  • Kotlet schabowy
  • Kieszonka z pieczarkami
  • karkówka pieczona w sosie własnym
  • kotlet de volaille

Ziemniaki gotowane  lub  frytki zestaw surówek

3. Deser

4. Trzy zakąski (jeden półmisek zakąsek na 5 osób) do wyboru:

  • śledź tradycyjny
  • pieczarki zapiekane ze szpinakiem
  • sałatka jarzynowa
  • jajka faszerowane
  • półmisek wędlin i mięs pieczonych

5. Sok 250 ml, woda mineralna. Kawa , herbata

 

Zestaw bankietowy nr 2 -cena za osobę – 80 zł

1. Zupa

  • Rosół z makaronem

2. Danie zasadnicze do wyboru:

  • Kotlet schabowy
  • Kieszonka  z pieczarkami
  • Karkówka pieczona w sosie własnym
  • Kotlet de volaille

Ziemniaki gotowane lub  frytki i zestaw surówek

3. Deser

4. Trzy zakąski (jeden półmisek zakąsek na 5 osób) do wyboru:

  • śledź tradycyjny ,
  • pieczarki zapiekane ze szpinakiem,
  • półmisek wędlin i mięs pieczonych
  • sałatka jarzynowa
  • jajka faszerowane
  • sałatka caprese

5. Barszcz czerwony z krokietem

6. Sok 250ml, woda mineralna, kawa, herbata

Przyjęcia okolicznościowe Menu I

Propozycja I 110.00zł / os

Dania gorące

1) Rosół z makaronem

Ziemniaki

Schab pieczony z pieczarkami(kiesonka)

Zestaw surówek(seler, marchew,por)

2)  Kluski śląskie z sosem węgierskim

Surówki (kapusta kiszona i kapusta czerwona)

3) Barszcz czerwony  z krokietem  lub pasztecikami

Zimne przystawki

Półmisek wędlin i mięs  pieczonych

Galaretka  drobiowa

Śledź po japońsku   ( ½)

Śledź po chłopsku ( ½)

Sałatka gyros

Sałatka jarzynowa

Zestaw pikli: pieczarki , ogórek,papryka,cebulka

Chleb

Deser

Lody z owocami i bitą śmietaną   ( 2 gałki )

Napoje

Woda lub napój gazowany ( 200 ml)  1 szt na osobę

Kawa , herbata – podawana 2 x

 

Przyjęcia okolicznościowe Menu II

Propozycja II 130.00zł / os

Dania gorące

1) Rosół z makaronem

Ziemniaki

Schab pieczony ze śliwką  w sosie własnym

Zestaw surówek(por, pekińska, marchew)

2)  Ryż z papryką

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Bukiet warzyw  gotowanych na parze

3) Bigos z serdelkami

4) Barszcz czerwony  z krokietem  lub pasztecikami

Zimne przystawki

Półmisek wędlin i mięs  pieczonych

Galaretka  drobiowa

Śledź po japońsku   ( ½)

Śledź w oleju ( ½)

Jajka faszerowane( tuńczykiem , pieczarką)

Sałatka nicejska

Sałatka jarzynowa

Chleb

Deser

Lody płonące z owocami i polewą   ( 2 gałki )

Napoje

Woda lub napój gazowany   ( 200 ml)    1 szt na osobę

Kawa , herbata – podawana 2 x

Przyjęcia okolicznościowe Menu III

Propozycja III 160.00zł / os

Dania gorące

1) Rosół z makaronem, Karkówka pieczona w sosie własnym,Ziemniaki

Zestaw surówek(por z marchewką,  pekińska, seler)

Półmisek mięs dodatkowych – de Volaille  ( 1/3 )

schab z pieczarkami ( kieszonka) (1/3)

zrazy mielone  (1/3)

2)  Ryż

Pierś z kurczaka z plastrem ananasa w sosie rodzynkowym

Bukiet warzyw  gotowanych na parze

3)Placki ziemniaczane 2 szt.  z gulaszem węgierskim

Surówki ( kapusta kiszona, kapusta czerwona)

4) Barszcz czerwony  z krokietem  lub flaczki

Zimne przystawki

Śledź po japońsku   ( 1/3)

Śledź po węgiersku  (1/3)

Śledź po chłopsku (1/3)

Galaretka  drobiowa

Schab ze śliwką w galarecie ( ½)

Jajko w szynce w galarecie( ½)

Półmisek wędlin i mięs  pieczonych

Sałatka gyros

Sałatka grecka

Chleb

Deser

Lody płonące z owocami i polewą   ( 2 gałki )

Napoje

Woda napój gazowany  ( 200 ml)    1 szt na osobę

Kawa , herbata – podawana 2 x